Vijf redenen waarom jij gelukkiger wordt van een elektrische step

 In Elektrische steps
J

e hoeft eigenlijk maar een kilometer verderop te zijn voor die volgende vergadering, maar het kost net te veel tijd om er even heen te lopen. Je besluit met de auto te gaan, maar die staat een straat verder geparkeerd omdat er vanochtend geen parkeerplekken meer waren voor de deur.
Je moet deels door het centrum rijden. Door alle drempels, eenrichtingswegen, drukte op straat en de zoektocht naar een parkeerplekje ben je alsnog een kwartier onderweg. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die alsmaar stijgende prijs van de benzine.

Wie herkent dit niet?

Er zijn meerdere vervoersmiddelen om je snel te vervoeren zonder de bovenstaande hindernissen te hoeven doorlopen, denk aan een fiets of bromfiets. Maar heb je wel eens nagedacht over een elektrische step? Dit vervoersmiddel groeit enorm in populariteit, is gebruiksvriendelijk en simpelweg super leuk om te berijden.

Wij hebben de 5 grootste voordelen van de elektrische step op een rijtje gezet:

  • Hij is milieuvriendelijk. Doordat de step niet op benzine rijdt worden er geen schadelijke stoffen uitgestoten tijdens het rijden. Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor het milieu en de elektrische vervoersmiddelen zijn hierbij een grote stap in de goede richting, vooral met gebruik van groene stroom.
  • Hij is goedkoop in het gebruik en onderhoud. De step is een vervoersmiddel met een eenvoudige constructie, een motor, batterij en regelunit. Kortom er kan weinig aan kapot gaan en er hoeft weinig onderhouden te worden. Doordat de step op een elektrische motor rijdt hoef je niet om de haverklap bij het tankstation te staan en scheelt dit enorm in je portemonnee.
  • Je kunt de drukte en files omzeilen. De step staat altijd startklaar, is klein en wendbaar. Hij kan makkelijk overal langs en tussendoor. Je kunt met de step over fietspaden rijden en daardoor vaak een veel snellere route nemen naar je eindbestemming dan met bijvoorbeeld een auto.
  • Hij is klein van formaat en hierdoor makkelijk mee te nemen. Sommige modellen zijn opklapbaar en hebben een speciale draagtas. Mocht de accu toch sneller leeg zijn dat je had berekend of moet je toch wat verder het land door? Je klapt de step op en neem hem met je mee, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer (gratis!).
    Ook kun je hem makkelijk kwijt in de achterbak van een auto, zo zou je bijvoorbeeld kunnen carpoolen naar een grote parkeerplaats buiten de stad en je gemakkelijk met de step naar je eindbestemming vervoeren.
  • Als laatste, maar zeker niet de minste: het is gewoon superleuk! Lekker door de frisse buitenlucht richting je studie of je werk, even dat koffietje halen bij dat leuke tentje in het centrum, op vakantie met de camper en ’s ochtends in het dorpje verderop verse broodjes halen. Je bent er zo met je elektrische step.

 

Ook als je wat minder goed te been bent is de uitvoering met zadel een ideaal vervoersmiddel.
Zie jij ook de voordelen van de elektrische step? Kijk hier eens rustig rond wat het beste bij jou past.

*Let er wel op dat niet elke elektrische step op de openbare weg mag rijden. Ben je op zoek naar een goedgekeurde step, stuur ons een berichtje via de chat. Dan zoeken we samen de meest geschikte step voor je uit! 

Recent Posts

Leave a Comment

0