De opkomst van de Boosted Board

 In boosted board, elektrische skateboards
W

anneer je denkt aan een elektrisch skateboard, dan denk je waarschijnlijk ook aan de Boosted Board.
Boosted is een bedrijf uit Amerika (Mountain View, Californië om precies te zijn) dat in september 2012 is opgericht door Sanjay Dastoor (althans, toen ging het Kickstarter project voor het elektrische skateboard love). Sanjay heeft echter veel van de groei van zijn bedrijf te danken aan een van de meest populaire vloggers uit Amerika: Casey Neistat.

Casey woont in New York en vlogt vanuit deze metropool over zijn leven als creatieveling. Als een ware gear-head is hij elke keer weer op zoek naar nieuwe technologische hoogstandjes. Zo ontdekte hij ook de inmiddels befaamde Boosted Board.

Casey Neistat: Oh man, I love this board! It brings me from one side of New York to the other in almost a tenth of the time I’d spend in a cab!

Dit elektrische skateboard bleek voor Casey het ultieme vervoersmiddel om binnen een drukke stad als New York van A-naar-B te gaan. Waar hij met de auto uren in files moest wachten, shredde Casey binnen enkele minuten naar de andere kant van de stad. Omdat Casey dit in meerdere vlogs begon vast te leggen, nam het aantal wereldwijde zoekopdrachten naar de Boosted Board online toe van 125.000 zoekopdrachten, naar 500.000 zoekopdrachten per maand. Toen Casey een video online zette waarin de Boosted Board werd gebruikt als vliegend tapijt – en daarmee een vriend van Casey als Aladin door de straten van New York vloog, had Casey de Boosted Board letterlijk op de kaart gezet.

Het nadeel van deze immense groei aan populariteit, is dat Boosted te kampen heeft gehad met lange wachttijden. Dit heeft andere toetreders tot de markt van elektrische skateboards de kans gegeven zich te ontwikkelen en in te spelen op de populariteit.

Inmiddels zijn er veel verschillende soorten elektrische skateboards op de markt. Boosted blijft een gevestigde speler binnen de markt, maar ook merken als Inboard en Slick Revolution hebben inmiddels bewezen kwalitatief hoogstaande producten te maken.

Recent Posts

Leave a Comment

0